EPIC 2013

Epic (www.imdb.com)

Epic (www.imdb.com)

În filmul animat „Epic”, pădurile sunt protejate de soldăței minusculi invizibili ochiului liber. Sunt atât de micuți încât pot călări vrăbiuțe și tot soiul de păsări cum ar fi pasărea colibri. Ei sunt antrenați într o luptă continuă cu niște goblini minusculi ce vor să distrugă pădurea.

Filmul este bazat pe cartea scrisă de William Joyce intitulată „The Leaf Men And The Brave Good Bugs” în care „Leaf men” sunt niște humanoizi frunză. Autorul a scris această povestioară inspirându se din filme precum „ Avatar”, „ Lord Of The Rings”, „Lion king” și „Phantom Menace”. De la elfii minusculi până la cimitirul de elefanți ce servește trept bază pentru operațiunile rău făcătorilor, toate scenele din acest film au ca referință alte filme.

Produs de „BLUE SKY”, casa de producție din spatele animațiilor „Ice Age” și „Rio”, filmul se bucură de multe voci celebre. Actorii principali, printre care și eroina filmului ce a fost micșorată la dimensiunea soldateilor de către regina pădurii, reușesc în final să salveze pădurea și să asigure o continuitate în rândul prințeselor ce se nășteau, în lumina lunii, din nuferi.

 

                                                                                                                                                                                                                                       Gabriel Călătoru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s