Dungile în vogă în tendiţele modei 2013

dungi1

 

 

      Dungile s-au purtat în anii ’70, la începutul anilor ’90 şi sunt la mare preţ şi în primavara-vara  acestui an.

Ele  sunt noul trend pentru vedetele de pe plaiurile noastre şi cele de la Hollywood. Fie înguste, late, verticale, orizontale, în  diverse ţinute de zi sau de seară , pe pantofi, haine sau genţi ,dungile sunt peste tot .

Vedetele s-au  aliniat sezonului aşa că ne alăturam si noi  lor: Miranda Kerr ,Taylor Swift, Selene Gomez au îmbrăcat fie haine în dungi , genţi ale unor cunoscuţi designeri precum Dolce&Gabana , Vivienne Westwood.

Mirranda Kerr este imaginea Mango pentru colecţia primavară-vară 2013. Dungile sunt în centrul atenţiei şi reprezintă un punct de atracţie al brandului spaniol.

Andreea  Raicu  a lansat colecţia  Stripes  şi pune accentul  pe abordarea modernă a acestui trend classic-DUNGI-, prin intermediul unei mini-selecţii de 4 piese de baza care sunt  uşor de purtat în orice moment al zilei: fusta plisată, rochie mulată, sacoul cu mâneci trei sferturi şi  tricourile cu imprimeu inima stilizat.

Vedeta americană Nicole Richie prezentă la show-ul Stella McCartney din cadrul Săptamînii Modei de la Paris, Nicole a optat pentru o rochie în dungi alb-negru.

Nicki Minaj la lansarea propriului parfum şi-a etalat pantalonii dungaţi, Pink Friday. Cântăreaţa a ales o piesă vestimentară mulata, cu dungi albastre şi de  lungime medie, căreia i-a asortat o bustieră colorata.

Modelul Cara Delevingne a ales în materie  de dungi o pereche de colanţi, Rihanna a  ales şi ea  această tendinţă. Look-ul său masculin reprezintă o abordare curajoasă, în care dungile metalice orizontale dau un plus de culoare .

Una dintre regulile de bază ale modei este că o îmbracăminte în dungi verticale te va face să arăti mai subţire şi mai înaltă.

Dungile orizontale au efect invers, acela de a te arăta mai plinuţă. Oamenii de ştiinţă însă au demontat acest mit şi au spus că regulă de baza a modei este o simplă părere, fără un fundament ştiinţific.

Zaharia Gerda

http://www.ziare.com/magazin/experiment/dungile-verticale-nu-te-fac-mai-supla-410310

http://www.eva.ro/moda/moda-de-la-a-la-z/o-primavara-in-dungi-articol-2477.html

http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/moda-2013-haine-dungi-primavara-31146.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s