G.I. Joe: Retaliation (2013)

G.I. Joe: Retaliation (2013) – G.I. Joe: Represalii

G.I. Joe: Retaliation
     Regizor: Jon M. Chu

     Scenariști: Rhett Reese si Paul Wernick

     Distribuția: Channing Tatum, Dwayne  Johnson, Ray Park, Jonathan Pryce, Byung-hun Lee, Ray Stevenson, Bruce Willis

             Urmarea blockbuster-ului G.I. Joe: The Rise Of Cobra, din 2009, care a avut încasăriinternaţionale de peste 300 de milioane de dolari, “G.I. Joe: Retaliation” este o producţie Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer şi Skydance Productions, în asociere cu HASBRO şi Bonaventura Pictures.
“G.I. Joe: Retaliation” nu a fost un proiect la care a respectat întocmai planul iniţial. Trebuia să se lanseze în vara trecută, însă Paramount a luat decizia de a amâna lansarea până în această primăvară, pentru a-l converti în 3D. În plus, între timp, Channing Tatum a devenit vedetă. Prin urmare, au fost adăugate ma multe scene cu acesta și scenariul a fost rescris.
Jon M. Chu probabil este cel mai potrivit regizor pentru această producție, însa atît la regizor, cît si la scenariști – Rhett Reese și Paul Wernick se simte pasiunea comună pentru benzile desenate Marvel – leagănul G.I.Joe.

                                     “G.I. Joe: Retaliation” este o descarcare de adrenalina, actiune, explozii, urmariri, umor si luptatori ninja, o alegere perfecta pentru o seara de relaxare. Uneori lasa impresia că scenariștii au avut atît de multe de spus si un timp atît de redus încît au renunțat la pauze – timpi morți. E unul din motivele pentru care sigur voi revedea acest film.
Un alt motiv il constituie fantasticele scene de luptă la inalțime, carora tehnologia 3D le-a crescut spectaculozitatea, precum si uimitoarele piese de armament folosite, convenționale sau mai putin.

Decizia de a face acest film 3D a fost una ințeleaptaă și nu doar un artificiu derizoriu.

Article-Header-GI-Joe-Retaliation-Movie-Review

                           Acțiunea debuteaza pasnic si relaxat, cu informații despre inchisoarea de maximă securitate în care liderii grupării teroriste Cobra – Destro si Comandantul – își ispașesc pedeapsa. Nebanuit de nimeni însa, unul din baieții răi ai grupării – Zartan (Arnold VosLoo) – se folosește de o tehnologie secretă, capătă chipul și asemenărea Președintelui SUA, îl rapește si îi ia locul în intentia de a provoca un conflict nuclear cu un singur învingător – Gruparea Cobra. Necazurile încep si în tabăra G.I. Joe, odata cu un atac prin surprindere din Pakistan care le decimeaza trupele si în care își pierde viața si comandantul – Duke – Channing Tatum. Singurii supraviețuitori ai atacului -Roadblock (Dwayne ‘The Rock’ Johnson, atît de perfect, natural și adaptat personajului căruia ii da viată), impreuna cu Lady Jaye (Adrianne Palicki – pata de culoare – roșie – a unui scenariu plin de acțiune) și Flint (D.J. Cotrona), strîng rîndurile și pornesc în căutarea responsabililor pentru a se răzbuna.

Un alt fir al acțiunii ni-i arată pe Firefly (Ray Stevenson) și Shadow Storm (Byung Hun-Lee) care îl ajută pe Comandant să iasă din inchisoare în timp ce Snake Eyes (Ray Park) și Jinx primesc ordine de la Maestrul Orb (Rza) de a-l captura pe Shadow Storm, pentru a descoperi urmatoarea parte a planului Cobra. Rămași fără mijloace și fără armanent, declarați inamici ai statului, cei trei G.I. Joe se vad nevoiți să apeleze, pentru reușita misiunii la legenda G.I. Joe – generalul Joe Colton (Bruce Willis) și astfel se face legătura cu altă figură reprezentativă a primei părti a francizei.

Bineînțeles că “G.I. Joe: Retaliation” nu este un film perfect, că are scapari și în scenariu și în acțiune, că logica nu se împaca prea bine cu unele situații, însa livrează două ore de acțiune explozivă, suspans, puțin umor și multă adrenalină.
în SUA, a devenit al doilea film din istorie în ceea ce privește încasările în weekendul Paștelui catolic.

Cele mai spectaculoase momente au fost deja divulgate in trailer:

Surse: Cinemagia.ro , Filme-Carti.ro

Nicusor-Ionut URIGIUC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s