Django Unchained (2012)

Django Unchained

 

Regia: Quentin Tarantino

Scenariul: Quentin Tarantino

Distribuția: Christoph Waltz, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson

Genul filmului: Aventură, Crimă, Dramă

 

În această poveste Jamie Foxx îl interpretează pe Django, un sclav cu un trecut foarte violent. Acțiunile sale îl aduc ulterior pe acesta în fața lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense care se află pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să îl ajute să ajungă la ei, așa că Schultz îi promite să îl elibereze în schimbul ajutorului său.

Django intră în serviciul vânătorului de recompense, își încheie misiunea cu succes, este eliberat, însă decide să rămână alături de Schultz pentru a-i vâna în continuare pe cei mai căutați criminali. De fapt, principalul scop a lui Django este găsirea și eliberarea soției sale Broomhilda (interpretată de Kerry Washington), de care fusese despărțit cu mai mult timp în urmă.

Căutările îi conduc pe cei doi la proprietarul plantației „Candyland”, Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), plantație pe care sclavii erau tratați inuman. Interesul crescut a lui Django și a lui Schultz pentru Broomhilda îi trezește anumite suspiciuni lui Stephen (interpretat de Samuel L. Jackson), sclavul de încredere al lui Candie. Odată descoperiți, aceștia încearcă să facă față provocărilor lui Candie pentru a o putea elibera pe Broomhilda.

Deși adesea criticat, Tarantino se menține pe aceeași lungime de undă păstrându-și caracteristicul său simț al umorului, element de originalitate care îl definește. Dialogurile bine construite îmbracă scenele violente într-un umor care te obligă să nu uiți prea ușor acest film.

Soundtrack-ul este pe masură, electric și energic. Muzica de pe fundal se potrivește imaginilor ca o mănușă.

Django Unchained este unul dintre cele mai anti-rasiste filme, astfel fiind primul film a lui Tarantino care se va lansa și în China.

Datorită succesului deosebit de care a avut parte, Django Unchained a caștigat două premii Oscar.

 

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=eUdM9vrCbow

IMDB:

http://www.imdb.com/title/tt1853728/

 

  Mina Andreea Beatrice

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s