“Un actor cred ca este bine sa fie deschis si spre scena si spre ecran.”

"Dupa Dealuri" Photocall - 65th Annual Cannes Film Festival

Cristina Flutur, actrita pe scena, actrita pe ecran.

Născută la Iași, în 1978.  Absolventa a Facultatii de Litere la Universitatea „Alexandru Ioan. Cuza” din Iași, în 2000, și a studiat ulterior actoria la Cluj, la Universitatea „Babes-Bolyai”. Din 2004,joacă la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și are deja în portofoliu colaborări cu regizori precum Silviu Purcărete („Metamorfoze”), Andrei Șerban („Pescărușul”). Personajul Alina din “După dealuri” a fost primul ei rol într-un film de lungmetraj.

Reporter: Cum ai obtinut acest rol?

Cristina Flutur: Hmm..a fost greu,nu. Am primit un telefon Cristian vazuse poza mea pe internet si i-a cerut directorului de casting sa ma caute si sa ma aduca la Bucuresti petru o proba.

Reporter: Crezi ca a fost un noroc?

Cristina Flutur: Nu stiu daca noroc ar fi cuvantul dar da, mi s-a dat o sansa.

Reporter: Ce anume ti s-a spus despre rolul pe care urma sa-l interpretezi, la inceput?

Cristina Flutur: Mi s-a spus in primul rand ca nu este vorba de o persoana care are probleme psihice si nu este vorba despre o persoana posedata. Am lasat cele doua extreme deoparte si am pornit de la ideea ca Alina este o fiinta care iubeste si care sufera foarte mult.

Reporter: Ti-a fost greu sa intri in pielea personajului?

Cristina Flutur: Nu a fost un personaj foarte usor pentru ca era foarte, foarte departe de mine si ma gandeam ca o sa-mi fie greu sa ajung la ea, dar nu stiu exact cum s-a intamplat ca in cele din urma am ajuns sa o simt foarte tare  si sa o iubesc foarte tare si sa o inteleg, sa nu o judec si sa merg cu ea pana la capat.

Reporter: Care au fost cele mai grele momente la filmari?

Cristina Flutur: Pentru mine, cred ca incepand din ziua in care Alina este legata, a inceput sa fie mai greu.

Reporter: Cum  a fost experienta de la Cannes?

Cristina Flutur: S-a intamplat extrem de repede, n-am avut timp sa-mi dau seama ce mi s-a intamplat, trebuia sa fiu foarte prezenta si sa duc pana la capat tot ce aveam de facut si cam dupa doua saptamani mi-am dat seama ca am primit un premiu mare si m-am bucurat. Si atuncea m-au coplesit emotiile, mai tarziu.

Reporter: Cum crezi ca iti va influenta cariera acest premiu?

Cristina Flutur: Sper ca in bine, sper ca vom primi toti cei care am jucat in film, pentru ca mi se pare ca toti sunt actori foarte, foarte buni. Sper ca vom primi propuneri de proiecte interesante ca sa spunem alte povesti despre alte personaje, care poate sa emotioneze pe cineva.

Reporter: Acum ca ai avut succes la acest film, mai ai alte colaborari propuse pentru alte filme, mai ai propuneri?

Cristina Flutur: Inca nu este nimic concret  dar vorbim cu anumiti oameni dar nu s-au concretizat nimic.

Reporter: Ai afirmat intr-o declaratie ca speri ca filmul sa fie vizionat fara prejudecati. De ce ?

Cristina Flutur: Pentru ca sunt  multi oameni care au stiut ca este vorba despre un film care are la baza povestea de la Tanacu si au inceput tot felul de speculatii, fara sa fi vazut filmul si nu stiu cat este de cinstit fata de ceea ce am facut noi. Oricum filmul este bazat pe povestea reala dar nu este un documentar si nu incearca sa reproduca povestea reala, este o fictiune. Este vorba despre niste oameni carora li s-a intamplat ceva la un moment dat si noi incercam sa tragem niste concluzii, cumva cum sa facem sa nu se mai intample.

Reporter: Acum vazand reactiile publicului care crezi ca a fost impactul asupra celor ce au vizionat filmul?

Cristina Flutur: Este foarte greu de raspuns la intrebarea aceasta pentru ca publicul nu este o masa amorfa, publicul inseamna fiecare spectator care a venit in sala si fiecare vede in felul lui propriu si ia din film ceea ce are el nevoie la un anumit moment, deci ca s-a raspando la intrebarea aceasta ar trebui sa vorbesc absolut cu fiecare spectator in parte si stam asa cateva ore la povesti sa imi dau seama exact ce au simtit sau ce intrebari si-au pus sau la ce s-au gandit si asa mai departe. Nu este asa de simpla intrebarea aceasta pe cat pare.

Reporter: Cum ai descrie colaborarea  cu regizorul Cristian Mungiu?

Cristina Flutur: Am lucrat extra ordinar. Mi se pare una dintre acele intalniri pentru care trebuie sa fii foarte recunoascator  in viata aceasta, pentru ca nu este chiara sa de simplu sa intalnesti un regizor cu care sa fii de la prima secunda pe aceasi lungime de unda si sa nu ai nevoie de cuvinte si de explicatii. Sunt cu adevarat recunoscatoare ca am avut sansa aceasta.

Reporter: A fost greu in momentul in care a trebuit sa filmezi la minus 15 grade?

Cristina Flutur: Uneori, da. Uneori era ingrozitor de frig si emotiile personajului erau absolut de dimensiuni cosmice, imi era destul de greu sa le duc dar gaseam in mine puterea de fiecare data pentru Alina, pentru poveste, pentru film. La urma urmei nici un rol nu este usor, fie ca sunt minus 20 de grade fie ca sunt 20,30  dar trebuie sa-ti asumi riscul.

Reporter: Care a fost scena cel mai greu de interpretat si cel mai greu de filmat?

Cristina Flutur: Cred ca revin la acea prima zi cand Alina a fost legata prima data pentru c ape urma m-am obisnuit cu ideea ca pana la sfarsitul filmului va fi asa. A fost greu pentru ca nu poti sa mimezi violenta intr-un film si atunci mare parte din violenta prin care trecea Alina, trecea prin mine si eu trebuia sa accept  asta si trebuia sa-mi asum agresivitatea aceasta.

Reporter: Din cate stiu este primul tau film de lungmetraj, cum a fost, fiind prima ta experienta, ce ai simtit ?

Cristina Flutur: Este primul meu film de orice fel de metraj. Mi-a placut foarte tare, este diferit de teatru, eu am facut numai teatru pana acum dar este o experienta pe care mi-ar placea foarte mult sa o repet. Este altceva, dar la urma urmei este vorba tot de niste oameni, de niste povesti si un actor cred ca este bine sa fie deschis si spre scena si spre ecran.

Reporter: Daca ar fi sa alegi intre teatru si film, ce ai alege?

Cristina Flutur: Nu as alege, le vreau pe amandoua.

http://www.facebook.com/cristina.flutur.12?ref=ts&fref=ts

http://www.google.ro/search?q=cristina+flutur&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CyiuUfexD4OotAahrYCgBw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1133&bih=555#facrc=_&imgrc=RP-rFKjyqILumM%3A%3BewYzH5axk3dM3M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.cinemagia.ro%252Fimg%252Fdb%252Factor%252F38%252F56%252F48%252Fcristina-flutur-575500l.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cinemagia.ro%252Factori%252Fcristina-flutur-385648%252Fpoze-hires%252F1182944%252F%3B401%3B594

http://filmedivix.com/filmeonline/dupa-dealuri-2012-film-online/

Nimirceag Simona  Diana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s