The Great Gatsby (2013) – Marele Gatsby

935234_534553833253703_360289339_n

Regia:BazLuhrman
Scenariul: Baz Luhrman, Craig Pearce, bazat pe romanul omonim al lui Francis Scott Fitzgerald
Distribuția: Leonardo Dicaprio (Jay Gatsby), Tobey Maguire (Nick Carraway), Joel Edgerton (Tom Buchanan), Carey Mulligan (Daisy Buchanan), Isla Fisher (Myrtle Wilson), Elizabeth Debicki (Jordan Baker)

În “Marele Gatsby” ne este introdus Nick Carraway, vecinul misteriosului veteran de război, Jay Gatsby. Deși nu știe absolut nimic despre Gatsby, Nick este atras de șarmul acestuia și uimit de către personajul pe care îl plasează în ochii celorlalți.

Verișoara lui Carraway, Daisy este iubirea adolescentină a misteriosului Jay, iar flăcările dragostei ard ca și cum cinci ani nu ar fi trecut peste ei. Pe cât povestea înaintează ne este dezvăluit că de fapt Gatsby, așa cum îl vedem noi, este un bărbat deziluzionat, obsedat de ceea ce nu a putut avea.

În cele din urmă, cast-ul pentru Gatsby a fost unul excelent. Leonardo Dicaprio a realizat o treabă extraordinară în a-l ilustra pe deziluzionatul Jay Gatsby. Cu fiecare scenă Dicaprio te convinge că el este de fapt Jay Gatsby.

În timp ce Leonardo Dicaprio poate ține răsuflarea audienței cu prezența sa, îndrăznesc să spun că și-a depășit limitele iar felul în care a jucat este unul dintre cele mai bune motive pentru care cineva ar dori să vizioneze această adaptare.

Deși adesea criticat pentru interpretările sale, trebuie să spun că Toby Mcguire l-a jucat extraordinar pe aerianul Nick Carraway. În timp ce mulți au susținut că actorul a jucat ca și cum nu ar fi primit deloc indicații, sunt de părere că personajul actual așa a trebuit să fie portretizat. Nick este construit ca fiind atras de către Gatsby și viața lui glamouroasa, dar la sfârșitul zilei ajunge să realizeze că nu știe nimic despre acesta.

Carrey Mulligan și Joel Edgerton portretizează cuplul problematic pe care Daisy și Tom Buchanan îl formează. Mulligan și Dicaprio arată de parcă ar fi într-adevăr îndrăgostiți dacă analizăm felul în care se privesc și cum mișcările li se completează.

Sa spus de nenumărate ori că aspectul țipător al filmului lui Buhrmann a fost chinuit însă se potrivește ca o mănușă anilor ‘€™20 și poveștii. Coloana sonoră, deși complet comstruita din piese noi, s-a potrivit perfect fiecărei scene. Mulți critică folosirea unor genuri precum rap-ul într-un film care este adaptarea unui roman din anii ‘€™20 însă uită în totalitate faptul că rap-ul își are rădăcinile în muzica jazz.
Această adaptare nu este perfectă așa cum nicio alta nu este de altfel, însă regizorul a respectat cartea și în pofida problemelor filmului, recomand ecranizarea!

Amalia Tanasa

http://www.imdb.com/title/tt1343092/

http://www.youtube.com/watch?v=TaBVLhcHcc0

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s