The Host – Gazda

The Host - Filmul

Primăvara lui 2013 a adus nume noi și excentrice în studiourile de producție americane. Printre acestea se evidentiază și pelicula “Gazda” (eng. The Host) o adaptare după un roman scris de celebra autoare a Saga Amurg, Stephanie Meyer.

Povestea de dragoste SF, produsă de Chockstone Pictures a fost lansată la data de 29 martie 2013,  și a avut încasări de aproape 27 de milioane de dolari.

Avându-i în distribuție pe Saoirse Ronan, Max Irons și Jake Abel, Gazda este regizată de Andrew Niccol, după un scenariu propriu, realizat în colaborare cu autoarea romanului Stephanie Meyer.

     Gazda prezintă o poveste de dragoste incredibilă ce depăseste graniţele imaginaţiei omeneşti. Într-un viitor extrem de sumbru, Pământul este ocupat de o specie de extratereştri paraziţi, care pune stăpanire pe corpul uman, inhibând toate emoţiile, personalitatea şi conştiinţa victimei sale. Melanie Stryder (Saoirse Ronan) este una dintre ultimele supravieţuitoare care încă se luptă cu inamicii, riscându-şi viaţa pentru oamenii pe care îi iubeşte: Jared (Max Irons), Ian (Jake Abel), Jamie, fratele său (Chandler Canterbury) şi unchiul ei, Jeb (William Hurt).

Wanderer (rom. Rătăcitoarea), “sufletul” invadator care a intrat în corpul lui Melanie, a fost avertizată despre provocările cauzate de trăirea în corpul unui om: emoțiile covârșitoare , multitudinea de simțuri, amintirile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil ceva la care Wanderer nu se aștepta: vechiul chiriaș al corpului acesteia refuză să renunțe la posesiile minții ei.

Înafară de Twilight  Saga, Gazda este cel mai mare roman SF ecranizat al lui Stephanie, după succesul care l-a avut cu seria supranaturală. Ca și Saga Amurg, acest film a fost criticat dur, deoarece unele scene nu corespund cu acțiunea care se desfasoară în roman.

Filmul  are nota 5, 8 pe IMDB ( Internet Movie Database). /Cristina – Nicoleta Cîmpan

 

Sursa: http://www.imdb.com

http://www.thehostthefilm.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s