Viaţa bate filmul

Luna aceasta filmul “Life of Pi” a fost intens mediatizat.

Bineînteles că povestea a fost interesantă şi puţin ştiinţifico-fantastică pentru mine, de aceea nu prea am crezut până când nu am văzut că şi în viaţa reală se întamplă astfel de lucruri. Un om, să domine animale neîmblânzite folosindu-se de inteligenţă, forţă fizică, dar mai ales de puterea de a domina prin felul de a fi, având încredere în forţele proprii.

Mathew, un băieţel din Statele Unite, a reuşit să îmblânzească o leoaică înfometată. La început felinele ar fi vrut să treacă de protecţia cuştii ca să devoreze copilul, dar apoi aceştia s-au privit timp de zece minute intens iar comportamentul animalului s-a schimbat. Relaţia dintre om şi animal este foarte strânsă dar poate fi şi extrem de periculoasă.

Tot la o gradină zoologică s-a întâmplat ca un bebeluş să trezească “instinctul patern” unui tigru bengalez, pe nume Taj. Fotografiile foarte emoţionante surprinse cu cei doi arată cum tigrul caută afecţiunea copilului.
Se prea poate ca animalele să observe în privirea copiilor faptul că acestora nu le este frica şi de aceea să creeze mai uşor legăturile între acestea. Părinţii se pot folosi de un animal de companie în educarea copilului. Aceştia pot învăţa o lecţie despre consecvenţă şi disciplină, pentru că trebuie să aibă grija de hrana animalului şi curătenie. O altă lecţie şi cea mai importantă este cea legată de prietenie. Când preşcolarii încă nu au avut contact cu alţi copii, pot învăţa uşor principiile unei prietenii alături de animalalul de casă, iar în probleme mai grave, cum ar fi depresia, tot animalul de casă te poate ajuta. Animalele sunt mereu disponibile şi îţi oferă afecţiune necondiţionat.

Surse:
http://www.eva.ro/maia/vesele/senzational-copilul-care-imblanzeste-tigrii-foto/
http://www.bzi.ro/cum-reuseste-un-pusti-sa-imblanzeasca-o-leoaica-agresiva-foto-343250

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s