Recorduri în lumea animalelor

Natura este misterioasă şi intrigantă în felul ei. Fiecare om e diferit, nu există două frunze identice deoarece toate depind de anumite variabile, legi ale naturii învăluite în mister pe care nici măcar ştiinţa nu a reuşit să le desluşească. Lăsând acestea la o parte există şi anomalii care îi fac pe unii să fie mult mai diferiţi decât restul, aceştia sunt oameni cu adevărat diferiţi. Şi cum nu doar oameniilor li se aplică aceste legi ale naturii, există şi animale ieşite din comun.

Primul animal are nişte urechi extrem de lungi şi nu este elefantul Dumbo. Este un câine pe nume Tigger din Statele Unite. Urechile acestui câine măsoară 35 respectiv 34 de centimetri. Stăpânii, soţii Foster sunt mândri de el şi declarau pentru Guiness Book că este un câine normal, jucăuş şi iubitor.

Tot în Statele Unite se află şi capra cu cele mai lungi coarne. Se pare că americanilor le place să etaleze ceea ce au în curte şi fug repede să omologheze un nou record. Capra cu pricina are coarnele de nu mai puţin de un metru şi 12 centimetri.

Şi peştele auriu a intrat în Cartea Recordurilor. Cel mai mare peşte auriu se află în localitatea olandeză Harpert şi are 50 de centimetri lungime. Mă întreb dacă proprietarului i-au fost îndeplinite mai mult de trei dorinţe…

Cel mai înalt câine face parte tot din categoria animalelor din Statele Unite mai precis Georgia şi la data măsurării avea puţin peste un metru înălţime. Acesta ar putea fi un bun animal de companie turcului Sultan, cel mai înalt om la ora actuală, 2 metri şi 57 cm.

Acestea sunt doar câteva dintre animalele ieşite din comun care au intrat în Cartea Recordurilor. La fel ca oamenii, şi în lumea necuvântătoarelor există vedete.

Sursa:

http://www.guinessworldrecords.com 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s