The Hobbit

 

cp-spotlight-hobbitul

 

The Hobbit  este cel mai bun debut al unui film 3D pe marile ecrane. La aproape 10 ani de la încheierea trilogiei Lord of The Rings care a revolționat cinematografia moderna, noua trilogie a lui Peter Jackson, The Hobbit vine să rupă 80 de ani de tradiție in lumea filmului. The Hobbit, cu cele 48 de cadre pe secundă ale sale a inventat o nouă platformă la Hollywood  – High Frame Rate. The Hobbit a premit recenzii mixte, insă mulăi dintre criticii americani si britanici l-au acuzat pe Peter Jackson că a fortat o poveste simplă ca The Hobbit intr-o trilogie pentru care nu există suficient material. Pare sigur de spus că producția cu buget de aproape 300 de miloane de $ nu va suferi la capitolul incasări, desi artistic nu se ridică la înălțimea si complexitatea lui Lord of The Rings.

 

“Ne-am dorit ca Hobbitul să fie o adevarată experiență vizuală, cu cel puțin cațiva pași in fața trilogiei Lord Of The Rings”, explică regizorul Peter Jackson. “Acum zece ani, tehnologia 3D nu exista in cinematografele pentru publicul larg la nivelul la care este astazi, asadar am decis ca Hobbitul sa fie primul film artistic redat cu tehnologia High Frame Rate si sa devina astfel un spectacol vizual cat se poate de impresionant”.

 

Încă din prima saptămână, The Hobbit, a facut incasări de 84 milioane de dolari in SUA (weekend-ul de debut) si 138 de milioane de dolari in restul lumii (total de 222 de milioane de $ incasări globale). Cele trei filme din trilogia “Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pămantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din “Stăpanul Inelelor”, pe care regizorul Peter Jackson și echipa sa de productie au adus-o pe marile ecrane in trilogia blockbuster, ce a culminat cu “Stăpanul Inelelor: Intoarcerea Regelui”, premiat cu trei Oscaruri – pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai buna regie și cel mai bun scenariu adaptat.

 

Sursa: www.procinema.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s