Rugați-vă să nu vă crească aripi

Rugați-vă să nu vă crească aripi, nu este un îndemn la rugăciune ci este doar titlul unei interesante cărți de publicistică scrisă de Octavian Paler.

La doar 16.95 de bani editura Polirom ne propune să intrăm în lumea călătoriilor efectuate de către autor. Descrierea pe scurt a cărții făcută de reprezentanții Polirom aproape ne trimite într-o lume a aventurilor.
“Mereu dispus să se întoarcă pe firul memoriei, Octavian Paler evocă locuri, oameni și credințe care i-au influențat viață sau modul de a gîndi. La Bruxelles, are senzația permanentei înfruntări între trecut și prezent, încarnate în Contele de Egmont și Manneken Piș. La Atena, Parthenonul și zidul lui Temistocle îi prilejuiesc meditații despre frumos și utilitar. Amintirile de călătorie se împletesc cu episoade memorialistice, cu discursuri imaginare ale lui Nero, Socrate sau Giordano Bruno, cu descrieri ale operelor lui Leonardo, VelA¡zquez sau Rembrandt, într-un tablou plin de culoare și, adesea, de nostalgie.”

Din cuprins: Un joc serios • Amintiri dintr-o mahala • La Teba, mult dupa moartea sfinxului • Decadenta lui Don Juan • Surisul lui Voltaire • Un vis cu Pilat din Pont • Zodia racului • Violenta calmului

Cartea se poate cumpără și de pe site-ul http://www.polirom.ro iar pentru a întră în posesia acesteia se va plăti pe lângă prețul de cumpărare și taxa pentru serviciul de poștă.

Surse: www.polirom.ro, www.google.ro

Scris de Andrei CIOBANU

Editat de Cristina FLOROIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s