Euro 2012 :Spania-Irlanda 4-0

Campioana europeană a făcut spectacol. Se știe și prima echipă care nu mai are șanse să treacă în turul următor. Aceasta este Irlanda, care a fost înfrantă de Spania cu 4-o, arătând astfel că este cea mai slabă echipă de la Euro 2012.

Meciul din cadrul Euro 2012 dintre Spania și Irlanda a fost catalogat drept unul dezechilibrat. Deși antrenorul Irlandei, Giovani Trapattoni a încercat să fie optimist, declarând că echipa sa poate face față meciului și chiar câștiga, Michael Robinson a susținut în permanenșă că echipa țării sale nu are nicio șansă în fața spaniolilor

Echipa de fotbal a Spaniei a surclasat Irlanda cu scorul de 4-0, într-un meci desfășurat joi seara, la 21:45, pe PGE Arena din Gdansk, în Grupa C la Euro 2012. Spania a reușit scorul turneului, prin golurile marcate de Fernando Toress (4, 70), David Silva (49) si Cesc Fabregas ( 83). Astfel, Irlanda este prima formație eliminată de la turneul final de către Spania, campioană mondială și europeană în cel de-al doilea meci al ei de la Campionatului European de fotbal.
Campioana a fost categoric superioară Irlandei în prima repriză, deschizînd scorul chiar de la prima fază cu un șut din unghi, care a surprins și portarul. Acesta a reținut apoi șutul lui Silva. Însa acesta nu a fost singurul care a atentat la poartă, Pique având și el o încercare de la distanță. Xabi Alonso și-a încercat si el șansa, dar șutul său a fost deviat peste transversală.

In finalul reprizei, ibericii au făcut presiuni, dar care nu au avut o finalizare concretă, rămânând doar ocazii mari de a marca și a de a aduce scorul la un anumit echilibru: Arbeloa a șutat în forță, iar Given nu a reușit să rețină balonul, iar Xabi Alonso a scos de sub transversală mingea expediată de către Iniesta.
La jumătatea meciului echipa Spaniei domina cu o posesie de 60 de procente și un raport favorabil cu 10-2 la șuturile pe poartă. Și în partea a doua a meciului Spania domina, făcând presiuni spre poarta lui Given. David Silva a ridicat scorul în repriza secundă, după ce Given respinsese șutul lui Iniesta. Acesta a mai respins și atacul lui Xavi, iar Busquets a șutat pe lângă poartă. Irlanda a avut și ea o ocazie, un șut al lui Keane, respins însă de Cassilas.
După lovitura lui Cazorla respinsă în corner, Fabregas a majorat scorul la 4-0, uimind din interiorul careului. Echipa Spaniei a încheiat meciul cu o posesie a mingii de 66 % și cu un raport de 20-4 la șuturi pe poartă. Cartonașe galbene au primit: Keane, Whelan, Xabi Alonso, Martinez, St. Ledger. Pentru a se califica în finală jucătorii Spaniei mai au nevoie de cel puțin un egal în ultimul său meci cu echipa Croației.
Membrii echipelor care s-au confruntat au fost din partea Spaniei: Casillas-Arbeloa, Ramos, Pique, Alba-Busquets, Xabi Alonso- Silva, Xavi, Iniesta- Torres și din partea Irlandei: Given- O’Shea, St Ledger, Ward- Duff, Andrews, Whelan, McGead- Keane,Long. Arbitrul principal al meciului a fost Pedro Proenca, iar arbitri asistenți: Bertino Miranda, și Ricardo Santos.

Scris de Paula PUICĂ

Editat de Iulian BÎRZOI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s