Sportivii au pierdut STARTUL la BAC

La începutul acestei luni, sportivii de performanţă care au susţinut  “Examenul de maturitate”, au avut parte de o surpriză neplăcută la vederea rezultatelor dezastruase. Şi în acest an a fost organizată sesiunea specială de Bacalaureat pentru elevii olimpici internaţionali (sport şi discipline teoretice) deoarece olimpiadele şi concursurile internaţionale se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie şi iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară prima sesiune de bacalaureat. În consecinţă, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, nu pot participa la această primă sesiune de Bacalaureat.

Uimirea a fost atât pentru antrenori cât şi pentru sportivi deoarece anul  trecut aproape toţi candidaţii au reuşit să promoveze. În acest an la vederea subiectelor de către profesori şi de către ceilalţi elevi, aceştia au spus că subiectele au fost destul de accesibile.

Antrenorul Octavian Bellu este de părere că şi fetele de la gimnastică care au sustinut examenul  au fost de vină pentru aceste rezultate dar şi sistemul de învăţământ. El consideră că acest examen trebuie să fie diferenţiat deoarece un elev care merge în fiecare zi la şcoală nu se poate compara cu un sportiv care se antrenează  opt ore pe zi pentru o competiţie sportivă.  Este prima dată în peste 20 de ani când gimnastele  din lotul antrenorului Octavian Bellu nu au promovat bacalaureatul. În cantonamentele mai lungi sportivii erau însoţiti şi de către profesori. Un campion mondial la kaiac – canoe şi membru al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti este de aceeaşi părere şi se simte nedreptăţit de faptul că Ministrul Educaţiei nu dă mai mare atentie acestor sportivilor care fac performanţă.

Andreea Răducan, Gabi Szabo şi Ana Maria Brânză cele patru gimnaste din lotul lărgit al României pentru Olimpiada de la Londra au trecut prin aceleaşi clipe la vremea lor deoarece şi  ele au dat Bacalaureatul în sesiunea specială rezervată olimpicilor şi au picat.

Aceşti oameni care după 12 ani de şcoală îşi dau seama că nu reuşesc să ia un bacalaureat,  reusesc să ridice steagul României pe prima treaptă a  podiumului la diferite competiţii sportive şi ne mândrim când vedem acest lucru dar nu ne punem şi întrebarea câte sacrificii trebuie să facă şi la câte lucruri trebuie să renunţe pentru a face performanţă.

Rata de promovare la sesiunea specială pentru olimpici la BACALAUREAT 2012 a fost de 35%.

Rezultatele la bac ale gimnaştilor:

Lot feminin
Diana Chelaru – respins, nu a luat notă de trecere la limba şi literatura română (3,80)
Amelia Racea – respins, a promovat toate probele, dar nu a reuşit să obţină media peste 6 (5,16)
Daniela Andrei – respins, nu a luat notă de trecere la limba şi literatura română (4,25) şi la geografie (3,80)
Diana Trenca – respins, a promovat toate probele, dar nu a reuşit să obţină media peste 6 (5,70)

Lot masculin
Adelin Kortong – respins, nu a luat notă de trecere la limba şi literatura română (3,30)
Alex Stoian – respins, nu a luat notă de trecere la istorie (4,40)
Doru Iacob – respins, a promovat toate probele, dar nu a reuşit să obţină media peste 6 (5,86)
Christian Precup Phong – respins, a promovat toate probele, dar nu a reuşit să obţină media peste 6 (5,10)
Robert Ciuculete – respins, nu a luat notă de trecere la limba şi literatura română (3,60)
Andrei Vasile Muntean – respins, nu a luat notă de trecere la istorie (4,30)

Sursa: http://www.gandul.info/news/bacalaureat-2012-cum-se-pregatesc-pentru-jocurile-olimpice-gimnastele-care-au-picat-bac-ul-bellu-se-cunoaste-la-antrenamente-ca-sunt-afectate-9704938

http://www.ziare.com/scoala/bac-2012/bac-2012-peste-200-de-tineri-s-au-inscris-fraudulos-pe-listele-olimpicilor-1170619

 Scris de Oana TUDOSA

Editat de Iulian BÎRZOI


Leave a comment