Noul MacBook Pro – trei pași mari înainte

Apple, unul dintre cei mai mare producător de dispozitive IT&C din Statele Unite, a prezentat noul Macbook Pro cu Retina Display.

Noul MacBook va avea un ecran Retina Display de 15.4 inch şi cu rezoluţia 2880 x 1800 pixeli. Configuraţia va avea la bază procesor Intel Ivy Bridge Core i7 de 2.6 GHz – 3.6 GHz cu Turbo Boost, 8 GB memorie RAM DDR3, placă video Nvidia GT 650M cu 1 GB GDDR5 şi stocare flash de 512GB.

N-a putut lăsa viteza la urmă. Noile modele de 15 şi 17 inchi îţi aduc puterea quad-core în aproape tot ceea ce faci. Procesorul quad-core Intel Core i7 la 2,5 GHz – cu viteze Turbo Boost de până la 3,6 GHz şi până la 8 MB de memorie cache L3 partajată – permite acestor modele MacBook Pro să ruleze aplicaţii de până la de două ori mai rapid decât predecesoarele lor de vârf.

Pentru aplicaţii grafice intensive, modelele MacBook Pro de 15 şi 17 inchi comută automat pe noul procesor grafic de înaltă performanţă AMD Radeon. Cu performanţe de până la de 2 ori mai bune decât generaţia anterioară, acestea te lasă să experimentezi mai multe cadre pe secundă în jocurile 3D sau să prelucrezi proiecte video HD la viteze şi capacităţi de răspuns mai mari decât înainte.

Noua cameră FaceTime HD îţi oferă o rezoluţie de trei ori mai bună decât înainte – perfectă pentru ecranul cu retroiluminare LED – precum şi performanţe superioare în medii slab luminate. Tu şi prietenii tăi puteţi iniţia apeluri HD de 720p de la un MacBook Pro la orice Mac dotat cu o cameră HD FaceTime. Poţi, de asemenea, efectua apeluri video către iPad 2, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch şi alte computere Mac cu procesoare Intel.

Trackpad-ul Multi-Touch este modul cel mai natural de a interacţiona cu ceea ce e pe ecran, iar suprafaţa sa fină din sticlă îţi oferă suficient spaţiu pentru gesturi. Apropie şi depărtează degetele pentru a mări şi micşora, atinge şi alunecă pentru a naviga prin fotografii, roteşte cu vârfurile degetelor pentru a ajusta o imagine şi multe altele.

Noul MacBook Pro îţi oferă o baterie cu durată de viaţă uimitoare. Şi asta chiar dacă ai procesoare şi plăci grafice mai rapide. Arhitectură de procesare eficientă energetic cu dispozitiv de codificare video integrat şi comutare grafică automată la modelele de 15 şi 17 inchi. Toate aceste lucruri cresc durata de viaţă a bateriei. Deci te poţi aşteapta să navighezi wireless până la 7 ore cu o singură încărcare.

Noul MacBook Pro constă în trei mari paşi înainte în inovaţii: procesoare de ultimă generaţie, plăci grafice complet noi, viteză revoluţionară.

Sursa: www.apple.com

Scris de Ana-Maria LUNGU

Edita de Iulian BÎRZOI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s