Brida, un alt roman al misterului semnat de Paulo Coelho

Romanul lui Paulo Coelho, “Brida”, tratează o poveste tipică scriitorului brazilian, în care realitatea se îmbină cu elementele de magie, conturând astfel personajul principal al operei. Tânăra Brida este nevoită să parcurgă un drum iniţiatic pentru a-şi descoperi personalitatea. În această călătorie  ajunge să reflecte asupra tainelor iubirii şi trece printr-un întreg proces de autocunoaştere.

Cartea expune povestea tinerei Brida, un personaj feminin complex, dornic să descopere puntea dintre invizibil şi vizibil. În timpul parcurgerii drumului cunoaşterii întâlneşte diferite personaje care îi conturează evoluţia. Ajunge sub aripa unui înţelept care o învaţă să îşi învingă temerile, iar mai apoi cunoaşte o femeie, Wicca, care o ajută să îşi facă o idee, să “danseze” pe muzica întregii lumi. Problemele existenţiale asupra cărora ea îşi pune semne de intrebare, fac pe cei ce intra în contact cu ea să observe un anumit dar, pe care ea va trebui să îl descopere singură.

Înainte de a-şi începe drumul, tânăra Brida era implicată într-o relaţie cu un tânăr obişnuit, pe care îl considera dragostea eternă. Cu timpul, după ce îl intâlneşte pe Magus, înţeleptul ce o ajuta în procesul de autocunoaştere, începe să privească altfel realitatea din perspectiva sentimentelor. Ajunge să fie atrasă de acesta din urma, considerându-l sufletul pereche. Astfel, este pusă în situaţia de a alege dintre cei doi.

Cartea a fost scrisă în anul 1990 şi reprezintă o poveste despre mister, dragoste şi curaj. Este a treia carte pe care autorul o scrie după “Alchimistul”, cea mai de succes operă a sa. Pentru iubitorii operelor semnate de Paulo Coelho, aceasta reprezintă o carte ce expune problemele vieţii asupra cărora cu toţii reflectăm, este o continuare a itinerariului început de “Jurnalul unui mag” al autorului.

Scris de Ramona BEJINARIU

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s