Vara, părul își schimbă aspectul

E vară, e soare și ca atare căldura de afară pare să ne copleșească, dar ca orice fată/ baiat care se respectă și care ține la imaginea sa trebuie să avem grija de aspectul fizic. Unul dintre primii pași în a realiza acest lucru este să ne alegem o vestimentație lejeră, dintr-un material vaporos, care să nu se suprasolicite corpul și care să-i permită acestuia să respire. Un al doilea pas este să avem mai tot timpul la noi o sticlă cu apă. Pielea noastră este testată la maximum de razele din ce în ce mai puternice ale astrului diurn, așa că trebuie să fie hidratată continuu.  Dacă ați urmat aceste două sfaturi, atunci treaba merge perfect! Acum putem să ne concentrăm la adevăratul subiect al zilei, respectiv coafura. Cum trebuie să arate părul nostru în acest sezon? Care sunt tendințele?

Dacă ne referim la fete, atunci doamnelor/ domnișoarelor trebuie să știți că părul scurt a revenit în trend. Din ce în ce mai mulți designeri merg pe ideea frizurilor cât mai ieșite din comun, cât mai asimetrice și colorate. Părul scurt în combinație cu o nuanță neobișnuită a devenit un soi de siglă, o manieră dacă vreți de individualizare a propriul eu în raport cu diversitatea stilurilor existente în societatea contemporană.  Pentru fetele care nu vor să renunțe la podoaba lor capilară doar pentru a se încadra noului curent, nu vă faceți griji, părul lung nu va ieși niciodată din topul preferințelor modei. În această direcție, anii ’60, ’70, ’80 își spun cuvântul. Codițele cât mai complicate, cosițele împletite, părul prins în coadă sau într-un coc comod, floricele prinse în păr, pălăriile de paie și bentițele multicolore sunt doar câteva metode prin care poți ține pasul cu ”what’s cool and hot” în acest sezon.

În ceea ce îi privește pe băieți, trendul este de a expune cât mai mult din personalitatea acestora prin intermediul frizurii. De la ideea de clasic, cu o simplă cărare pe mijloc, la asimetrie. Și cum orice look trebuie să fie însoțit și de un accesoriu cât mai interesant, aici intervin ochelarii. Rolul lentilelor a crescut în acest an, iar stilul de ”geek” altădată, atât de blamat se află într-o creștere exponențială.  Adaptați spațiului contemporan, ochelarii au făcut baie într-o diversitate de culori, dacă o poți gândi (culoarea, mă refer) o poți găsi în magazine și nu, numai. Te ajută foarte mult și faptul că acum îți poți comanda de pe orice site de modă care se respectă, ochelari făcuți la comandă, așa că lasăți imaginația să zboare. Trebuie avut în vedere că același accesoriu este folosit cu precădere și de fete, observându-se o tendință de a îmbina gusturile ambelor sexe.

Acum fie că preferați coafurile clasice, fie că aveți intenția să vă raliați la solicitările prezente în modă, nu trebuie să pierdeți din vedere că indiferent de alegerea făcută, stilul și noua coafură trebuie să se armonizeze cu trăsăturile feței, să vă stea bine. Nu încercați să abordați un nou stil doar pentru a vă încadra sau pentru a epata, asigurați-vă că acesta vi se potrivește și sunteți mulțumit de schimbare. Nu faceți modificări doar de dragul de a le face și apelați la sfatul specialistului înainte de a lua o decizie radicală, nu întotdeauna propriile opinii sunt și singurele adevărate. Aceste fiind spuse, să fim creativi cu spirit și parfum de vară…

Scris de Adriana DĂNILĂ

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s