Sigur se pot mânca?!

Se spune că “gunoiul unui om poate fi averea altui om”. Acelaşi lucru putem afirma şi despre mâncare: coşmarul unuia poate fi delicatesa altuia. Bucatele tradiţionale româneşti sunt, cel puţin pentru noi, cele mai gustoase, dar asta nu ne împiedică să  încercăm şi alte specialitaţi. Vă propun un top al celor mai ciudate mâncăruri, de care sunt sigură că mulţi dintre voi nu au auzit şi nici nu au gustat. Între noi fie vorba, iţi trebuie un pic de curaj. 

Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume datorită faptului că, boabele sunt “obţinute” din excrementele unui animal (Common Palm Civet). Ele sunt apoi “uşor” spălate, ca nu cumva să-şi piarda aroma şi prăjite. Aş fi foarte curioasă să le simt şi mirosul.

O altă “delicatesă” foarte apreciată în ţările orientale, este penisul boului care, se poate servi fiert sau   prăjit, însa gustul intens şi spectaculos se simte cel mai bine în formă crudă.

Primim şi din partea Chinei o recomandare: cuiburile de pasăre. Ingredientele sunt: scuipat de lăstun şi aer, cu menţiune că acest”scuipat”este un compus chimic. În contact cu apa ele devin gelatinoase şi sunt servite ca desert sau în supe.

Cu toţii am auzit de expresia “creier de maimuţă”, dar nu toţi ştim că el este şi comestibil. Ba mai mult, se consumă crud şi înainte ca maimuţa să moară. Pentru doritori trebuie să menţionez că există posibilitatea contactării unor boli fatale la creier, în urma degustării acestui produs. Deci atenţie la creierul de maimuţă ca să nu rămaneţi “fără creier”.

Închei acest top 5 cu faimosul balut. Este de fapt, un ou clocit de raţă care conţine în interiorul său fetusul de raţă dezvoltat aproape în întregime. Se mănâncă la fel ca oul fiert, numai că, de data asta, în loc de galbenuş dai de pene, aripi şi alte “bunătăţi”componente ale fetusului.

Persoanelor care vor avea curizitatea şi curajul să guste aceste “mâncăruri de top” le doresc poftă bună. Eu una, mă rezum la bucatele noastre şi răman fidelă sărmaluţelor cu smântână şi mămăligă.

Sursa: http://www.cerceteaza.com/curiozitati-diverse/10-mancaruri-ciudate/

Scris de Oana ANGHELACHE

Editat de Cristina FLOROIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s