Înotul – sănătate și distracție

Odată cu venirea verii, înotul  devine cel mai popular sport. Din păcate, majoritatea românilor îşi permit să practice înotul doar în sezonul cald, când pot da fuga la mare sau la vreo piscină. Specialiştii susţin că acest sport este foarte benefic pentru sănătate, deoarece stimulează circulaţia sângelui, dezvoltă musculatura, creşte imunitatea, te eliberează de stres şi de anxietate.

E foarte bine de ştiut că înotul este singurul sport pe care copiii îl pot practica de la vârste fragede. Dacă ai acasă un puşti de doi-trei ani, nu ezita să mergi cu el la bazin. Le va stimula pofta de mâncare, somnul va fi odihnitor, iar rezistenţa şi flexibilitatea le vor fi dezvoltate. Până şi viitoarele mămici pot înota, fiind una dintre cele mai sigure forme de exerciţiu.

Înotul şi silueta

 Sunt ferm convinsă că multe doamne şi domnişoare ştiu deja că înotul este cea mai bună metodă de slăbit. Da, chiar aşa este! Veţi scăpa de 200 de calorii în jumătate de oră. Aveţi avantajul că înotul este un exerciţiu cardiovascular la fel de eficient ca jogging-ul sau mersul pe bicicletă. Dacă vreţi să faceţi totul şi mai distractiv, apelaţi cu încrede la aqua-gym. Este combinaţia perfectă între aerobic, hidromasaj, fitness şi stretching. Este suficient să te antrenezi de 2-3 ori pe săptămână, alternând zilele de înot cu cele de pauză, pentru a fi în formă maximă.

Unde înotăm în Iași?

 La Hotelul Capitol, din Șoseaua Nicolina, o oră la pisicină costă 35 de lei. Dacă optezi pentru un abonament de 4 ore, primești o reducere de 5 lei pentru fiecare oră. Pentru cursul de înot, vârsta minimă este de cinci ani împliniți. Dacă vreți o pisicină încălzită, saună cu aburi, clase de aerobic pentru începători, aqua gym sau lecții de înot pentru copii și adulți, alegerea cea mai bună este Piscina Union, lângă Facultatea de Bioinginerie Medicală. Vara puteți merge și la ștrand, dar trebuie să fiți conștienți că, din cauza supraaglomerării, nu se poate înota bine. În schimb, vă puteți bălăci în voie, pentru a scăpa de zilele călduroase ce urmează.

Surse: http://www.eva.ro/dietafitness/intretinere/inotul-sportul-pentru-trup-si-suflet-articol-9089.html

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inotul-sportul-minune-pentru-imunitate-912151.html

 Scris de Liliana Gabriela GÎNJU

Editat de Iulian BÎRZOI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s