Ciudățeniile noastre cele de toate zilele, Făceți-ne poftă astăzi!

Din toate timpurile cunoaștem faptul că mâncarea nu este numai o necesitate vitală sau o plăcere, mâncarea mai este o cultură specifică fiecărui popor. De la șoarecii mâncați de cubanezi până la mâncare de cactus (pe care am gustat-o personal și nu e așa de rea cum ar părea la prima vedere), fiecare popor are specificul și ciudățeniile sale în materie de alimentație.

Poate pentru cei din India ciorba noastră de burtă e o mâncare cel puțin bizară, însă eu propun să nu judecăm, ci să trecem la preparate concrete în care sunt încorporate cele mai stranii ingrediente. Furnici gătite, rinichi de cămilă sau ouăle de crocodil sunt mâncăruri ce par absolut absurde, pe când cei din Etiopia sau Australia ar da un sac de bani pentru a savura din aceste preparate exotice sau de cele mai multe ori le consumă zi de zi.

Fugu – este cu siguranță un produs care continuă să revoluționeze bucătăria mondială. Acest pește pe cât de neobișnuit pare, pe atât de periculos este. Acest fel tradițional își are rădăcinile în Țara Soarelui (Japonia) unde o singură porție a preparatului costă circa 200 $ americani. Înainte de a consuma acest pește clientul este nevoit să semneze un contract prin care își asumă răspunderea. Aceste formalități se îndeplinesc deoarece peștele Fugu conține o doză de toxine letale pentru orice organism uman. Toxinele se găsesc atât în organele interne, cât și în pielea peștelui, ceea ce face metoda de fabricație apanajul exclusiv al maieștrilor niponi. Trebuie să specific faptul că în toată lumea sunt până la 10 chefi care au licență în prepararea acestui pește.

De la delicii mai sărate propun să trecem la desert.

Scorpioni în ciocolată – este un desert care încetul cu încetul din bucătăria asiatică își croiește calea în restaurantele europene. După ce m-am informat puțin am aflat că oamenii sunt înnebuniți după consumul a diferite produse ciudate acoperite cu ciocolată, cum ar fi ceapa, caracatița sau în cazul nostru scorpionii. Înainte de a fi “îmbăiați” în ciocolată, scorpionii sunt gătiți până ce ajung crocanți. Vârful cozii scorpionilor care este principala sursă de venin este înlăturată, aceștia fiind serviți cu ceai sau cafea, după preferința clientului.

Preparatele pe care am încercat să le descriu în acest articol sunt de-a dreptul excentrice. Fiecare țară fierbe în propriile nebunii culinare: în Africa, păianjenii dintr- o mâncare al triburilor sărace a devenit unul din cele mai scumpe aperitive din restaurante, pe când în Beijing  jeleul din carapace de țestoase este unul din cele mai îndrăgite deserturi, din cauza căruia s-a ajut aproape la exterminarea speciei Cuora Trifasciata din carapacea căreia se prepară acest delicates culinar.

După cum spunea un renumit chef Gusteau din filmul Ratatouille “Orice poate găti”, ceea ce e cu siguranță adevărat, însă acum eu aș mai putea adăuga faptul că: “Orice poate fi gătit”.

Surse: http://minunatii.wordpress.com/2012/04/18/cele-mai-ciudate-mancaruri-din-lume/

http://www.lifestory.ro/dieta-si-fitness/culinar/ciudatenii-in-ciocolata-cele-mai-excentrice-bomboane-din-lume.html

Scris de Corina SCALEȚCAIA

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s