Animalele de companie – remedii “naturiste”

ImageImpactul pozitiv pe care îl au animalele de companie asupra vieții stăpânilor este deja un fapt bine cunoscut. Ceea ce probabil nu mulți știu este că prezența micuților este legată de o serie de beneficii legate de sănătate. Și asta din mai multe puncte de vedere, atât la nivel fizic, cât și mental. 

Cercetătorii de la Universitatea Kitasato din Japonia au efectuat un studiu prin care au relevat că persoanele cu boli cardiace care au animal de companie se bucură de o îmbunătățire substanțială a suferinței, spre deosebire de cei pe care nu îi așteaptă un cățel sau o pisicuță acasă. Potrivit studiului prin care au fost analizate 200 de persoane care au purtat aparate de monitorizare a ritmului cardiac, inimile celor cu animale de companie la domiciliu reacționau mai bine în condiții de stres. Și asta nu e nimic pe lângă ce alte multe beneficii aduc cu ei la pachet animăluțele de companie.

Image Ajută cu durerea

Animalele de companie pot fi cel mai bun medicament pentru durerile stăpânilor, de la hipertensiune arterială, la migrene și artrită. Mai mult, un studiu al Universității Loyola demonstrează cum persoanele recent ieșite din operație pot recurge cu succes la terapia cu animale, în detrimentul administrării pastilelor.

Jos cu colesterolul!

Nivelul trigliceridelor și colesterolului scade considerabil la persoanele care au animale de companie.

Sus cu starea de spirit!

În cazul în care încă aveați îndoieli cu privire la „puterile” micuților, aflați că aceștia sunt incluși până și în terapiile soldaților care se luptă cu trecerea peste diverse șocuri, sau persoanele cu probleme de integrare socială sau cu tentative de suicid la activ.

Preîntâmpinând atacul cerebral

Cercetătorii susțin că posesia unei pisici scade cu 30% șansele de a avea un infarct și previne cu 40%  atacul cerebral. Iar în cazul în care tot se întâmplă, șansele de refacere sunt cu mult mai mari.

Imunitate crescută și alergii mai puține

Un alt studiu, realizat prin monitorizarea a mai multor copii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani, care aveau animale de companie, a arătat că puștii mergeau la școală cu 3 săptămâni mai mult pe an decât cei care nu aveau. Cu cât mai devreme sunt copiii crescuți cu animale de companie, cu atât mai mică este predispoziția la alergii. De asemenea, copiii care cresc înconjurați de animale au foarte mult de câștigat pe plan afectiv. Atașamentul față de micile comori îi ajută să se exprime mai bine, să socializeze și să devină mai responsabili. Mai mult, animalele de companie sunt des folosite în terapiile pentru bolnavii de autism și ADHD.

Surse: http://inpascani.ro/de-ce-este-bine-sa-ai-un-animal-de-companie/

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/oamenii-care-au-animale-companie-stau-mai-bine-cu-inimia-378929.html

Scris de Adriana TOMA

Editat de Cristina FLOROIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s