Abonamentul Dolce mult aduce!

Vinerea trecută, pe 8 iunie, a început cel mai important eveniment din fotbal al anului – Euro 2012. A început pentru ei, căci la noi jumătate din punga de semințe și din pet-ul de bere se consumă doar pe bază de abonament Dolce. Dacă ediția din 2012 a Campionatului European de fotbal este împărțită de Polonia și Ucraina, TVR s-a gândit să facă o surpriză plătitorilor fideli de abonament obligatoriu și să împartă și ea difuzarea meciurilor. Nu pe degeaba, pe vreo 6 milioane de euro, fără licitație și fără mare tam-tam, ar zice niște jurnaliști răutăcioși.

Cu conturile blocate de Fisc și cu un  picior în faliment, Societatea Română de Televiziune a cedat aproximativ 60% din drepturile de difuzare a meciurilor către Dolce Sport, care poate fi recepționat doar de purtătorii de lighean Dolce. 12 dintre meciurile Euro 2012, destul de importante, vor fi difuzate doar de postul privat. Cu o naivitate greu de acceptat, cei de la postul public de televiziune se apără, asigurând microbiștii că meciurile care nu vor prinde live-ul la TVR vor fi difuzate în reluare, după miezul nopții, dar și în timp real, pe site-ul www.euro2012.tvrinfo.ro .

Câteva din meciurile pe care românul fără abonament la Dolce le va pierde sunt: Germania- Portugalia, Franța-Anglia, Portugalia- Olanda, Italia-Croația. Nu sună deloc bine, nu-i așa?
Epoca de tristă amintire a meciurilor înregistrate se întoarce, așadar. Partea bună e că nu se mai taie lumina, iar cei care au exagerata pretenție de a vedea un meci bun în direct si nu repovestit, au la îndemână terasele din oraș, care au scos plasmele afară și au deschis robinetul la bere. Tot acum se inaugurează și sezonul femeilor neglijate de bărbați, dar asta e o altă poveste.

Surse: http://www.tolo.ro/2012/06/08/marea-crapelnita-la-tvr/#more-11409

http://www.rtv.net/atentie-microbisti-tvr-nu-va-transmite-in-direct-derby-urile-de-la-euro-2012_31475.html

Scris de  Georgiana ASIMINII

Editat e Iulian BÎRZOI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s