Top 3 cele mai scumpe maşini vândute vreodată

Cât suntem dispuşi să plătim pentru pasiune, sau pentru un maxim de confort?  Revista Forbes a întocmit recent un top al celor mai scumpe “bijuterii” pe patru roţi vândute vreodată. Exemplarele enumerate mai jos ne demonstrează, încă o dată, că recesiunea nu există când vine vorba de conturile grase ale celor frumoşi si bogaţi.

Cea mai scumpă maşină din lume, din toate timpurile, este un Art Deco coupé şi  este una din cele doar trei de acest fel construite vreodată. Este fabricată din platină. Cumpărătorul rămâne anonim.

Cu un preţ plătit de 12 milioane de lire, un  Ferrari 250 GTO din 1963 deja cade sub jumătatea costului campioanei. S-au construit doar 36 de astfel de maşini. A fost cumparată de Chris Evans, celebru disc jockey şi colecţionar de Ferrari. Este considerată un Da Vinci al automobilismului.

Pe locul 3, cu 9,2 milioane de lire, se află un Bugatti Royale Kellner Coupe din 1931, cu  o lungime de peste 4,5 metri şi cu un motor „de avion“ de 12,7 litri. A fost lansată la un preţ „monstruos“, mai ales pnetru vremea Marii Crize, şi a rămas nevândută până la sfârşitului celui de-al doilea război mondial.

Scris de Roxana GORCIOAIA

Editat de Iulian BÎRZOI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s