Modele de haine și accesorii potrivite pentru sezonul cald

Garderoba de vară traversează în fiecare an, un proces de revigorare și reinterpretare odată cu debutul sezonului estival. Piesele basic existente deja în dulapul tău sunt restructurate, în funcție de noile tendințe, în combinații inedite, în asocieri eclectice de print-uri și de nuanțe, iar experimentul smart-shopping plusează cu piese must-have în care merita să investești.

În prag de vară, îți propunem să descoperim piesele vestimentare și modelele de accesorii care promit să rămână în tendințe și în sezonul viitor. Construiește-ți fiecare ținută pornind de la o piesă must-have și rămâi fidelă manualului tău de stil, chiar și în anotimpul cald!

Drapajul futurist

Geometrizarea drapajului este o caracteristică a designului futurist propus în acest sezon de arhitecți ai croiului. Casele Christian Dior, DSquared2 și Blumarine au mizat pe materiale fluide, cu ajutorul cărora au construit structuri geometrice și aplicații tridimensionale. Achizitionează o fustă cu un drapaj arhitectural pe care o porți purta cu topuri uni în nuanțe neon sau cu bluze cu aplicații.

Detaliile fac diferența

În acest sezon, croiul și imprimeul sunt coordonatele principale ale modelelor de rochii în tendințe. Optează pentru modele de rochii cu un croi conic și inserții de drapaj, combinații de texturi mate, cu pliuri sau cu diverse aplicații. Culorile neutre și nonculorile pot fi accesorizate cu o pereche de pantofi colorați și o poșetă plic într-o nuanță vibrantă, pentru un experiment de colour-blocking temperat.

Rochiile cu imprimeu s-au impus ca piese must-have ale sezonului în cadrul prezentărilor de catwalk. Dacă impriemul floral, care păstrează o venă romantică, chiar boho, este păstrat din sezoanele anterioare, un new-entry pentru vara lui 2012 este print-ul tip eșarfă, scarf print. Acesta are cu un efect vizual deosebit de estetic, grație combinațiilor de nuanțe și forme fluide, care se complimentează reciproc.

Jeanșii de inspirație grunge 

Jeanșii de inspirație grunge, cu aspect uzat, au revenit în tendințe în acest sezon. Nu ezită să le conferi o notă de eleganță, alăturând un top cu peplum. Versatilitatea acestora este garantată și de posibilitatea de a-i adopta în contexte casual, accesorizându-i cu balerini, tricouri cu imprimeu și genți tip poștaș.

Culori vibrante vs. drapaje

Am clasificat deja drapajul în categoria tendințelor must-have. O pereche de pantaloni negri cu un croi deosebit poate reprezenta piesa cheie într-o ținută office sau urban chic. Lasă-te inspirată de stilul personal atunci când realizezi combinațiile vestimentare și poti obține ținute moderne pornind de la o singură piesă de rezistență în garderoba ta. O altă tendință de care trebuie să ții cont sunt jeanșii colorați, ideali pentru peisajul urban din timpul sezonului cald.

Încălțăminte de vară: talpă joasă vs. tocuri inalte 

Accesorizează-ți fiecare ținută într-un stil modern, completându-și garderoba de vara cu modelele de pantofi care îți vor întregi orice outfit. Sandalele casual cu detaliile rock te pot inspira în alcătuirea ținutelor casual, în timp ce pantofii peep-toe într-o culoare de sezon îți asigură în fiecare situație un look care păstrează glam-ul urban. Experimentează minimalismul sandalelor negre și investește într-o pereche de sandale nude multi-strap, din material textil, care îți asigură atât confortul necesar pe timp de vară, cât și versatilitatea accesorizării.

Sursa: http://www.divahair.ro/moda/sfaturi_din_moda/modele_de_haine_si_accesorii_potrivite_pentru_sezonul_cald

Scris de Madalina GRADINARU

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s