Nu e Fast Food… e Luxury Food!

Se pare că secolul XXI nu o să rămână în istorie doar cu războaie petroliere și americani care suferă de obezitate. Acum se urmărește un nou val în ceea ce privește extravaganța. Aici ne oprim și începem să dezvoltăm subiectul Gastronomiei Luxoase.

Cel mai scump hamburger din lume a fost estimat la o valoare de aproximativ 295$. Le Burger Extravagant poate fi comandat în exclusivele restaurante din New York și anume ”Serendipity 3 ”. Pare comic pentru unii că există persoane care ar comanda un simplu hamburger care atinge cota unei burse semestriale primite de un student în Iași, însă trebuie să recunoaștem că “viața interioară” al acestui fel de mâncare este absolut senzațională. Pe lâgă faptul că acest cotlet este alcătuit din carne japoneză Waygu infuzată cu unt de trufe albe (un kilogram de ciuperci subpămîntene ajunge la 3000 euro), iar ca topping are brânză cheddar James Montgomery, trufe negre și un ou de prepeliță.

De parcă nu ar fi de ajuns, pe lângă cele enumerate mai sus,  acest hamburger este servit pe o chiflă unsă cu unt de trufe, acoperită cu praf de aur (n.r.: în cantități mici, aurul este comestibil și chiar benefic pentru sănătate), crème fraiche și caviar. Haideți să fim serioși: un asemenea aperitiv nu poate fi consumat învelit într-un banal șervețel, de aceea “cireașa” de pe hamburger este o scobitoare în formă de “Fleur de Lis”, încrustată cu diamante și realizată de cunoscutul bijutier Euphoria New York.

Dacă nu vi s-au excitat îndeajuns papilele gustative atunci vă propun să aflați care este cea mai scumpă omletă care se vinde pe piața culinară mondială. Este vorba despre “Zillion Dollar Frittada”. Aceasta este comandată de gurmanzii de pretutindeni care pot aprecia adevăratul gust al unei omlete spaniole cu lobster și 280 grame de icre de sevrugă.

Deliciul are un preț de 1000$ și poate fi comandat în restaurantul „Dinner at Norma’s” poziționat în incinta hotelului Le Parker Meridien. Un amuzant aspect ce ține de această capodoperă culinară este faptul că de fiecare dată când cineva comanda această mâncare care ajunge la valoarea energetică de 3000 de calorii în tot restaurantul se da alarma. Până la urmă, nu uita că nu contează prețul mâncarii pe care ai comandat-o, ci contează valoarea oamenilor care stau cu tine la masă.
Sursa: http://unimedia.md/?mod=news&id=48422
http://www.luxuo.com/gastronomy/diners-chew-over-1000-omelette.html

Scris de  Corina SCALEȚCAIA

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s