La limita supravieţuirii

Apărut in 2012, The Grey este un film de aventură care are la bază drama supraviețuirii în natură. L-am urmărit tocmai pentru că sunt fan al filmelor de acest gen, în special al celor în a căror poveste apare și un peisaj de iarnă.

http://www.imdb.com/title/tt1601913/Filmul începe cu prăbușirea unui avion plin cu muncitori, undeva în Alaska. Suspansul apare odată cu acest moment, deoarece prăbușirea are loc treptat, panicând mai mult personajele. Ne trezim aruncați într-un pustiu alb decorat cu resturile fostului avion și cadavre înghețate. Supraviețuiesc câțiva muncitori care vor trece prin încercarea vieții lor: lupta pentru supraviețuire dusă împotriva naturii necruțătoare. Frica este intensificată de o haită de lupi care tinde să-î atace pe cei rămași în viață. Ottway (Liam Neeson) este un vânător de lupi care se va așeza în fruntea grupului de supraviețuitori și va încerca să îi ghideze pe aceștia în drumul spre salvare. Urmează o cursă plină de tensiune și suspans, așa cum îi stă bine unui thriller.

Un film care te va face cu adevărat să tresari, însă curiozitatea nu îți va da voie să renunți la vizionare. De la început până la final, se menține o atmosferă de letargie care creează un suspans remarcabil și o credibilitate de invidiat pentru un film de acest gen. Dacă vă așteptați să vedeți clișee specifice filmelor cu supraviețuire, aveți dreptate.

O altă latură remarcabilă a filmului este jocul psihologic al personajului principal, Ottway. Accidentul aviatic îl va pune la o încercare fizică și psihologică mult mai mare. Cu o interpretare remarcabilă, în special din partea lui Liam Neeson, și o regie fără prea multe scăpări, The Grey depășește multe filme din categoria lui. Dacă sunteți în căutarea unor lucruri mai profunde legate de supraviețuire, nu este alegerea perfectă. Este un film simplu și puternic care unora li se poate părea doar o plimbare printr-o pădure înghețată.

Sursa: www.youtube.com/watch?v=VRWF4cepn8U

Scris de Ștefan GEORGE-COSMIN

Editat de Iulian BÎRZOI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s