Îndrumător culinar al lui Horia Vîrlan

Ultima carte de bucate a lui HoriaVîrlan, intitulată “Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai puțin românești”, este una atât pentru începători, cât și pentru avansați.

Cartea conține rețete ale unor preparate care au fost culese de autor în călătoriile sale prin țară, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sale sau “furate” de la câte o gospodină iscusită. Toate, însă,  au fost testate de bucătar. Majoritatea preparatelor a suferit modificări în ceea ce privește componenta ingredientelor și a tehnicilor culinare.

Ingredientele și condimentele folosite în prepararea mâncărurilor sunt cele comune și pot fi găsite cu ușurință în orice supermarket sau magazin. Autorul dezvăluie faptul că intenția lui nu a fost aceea de a “împopoțona” mâncărurile cu ingrediente exotice, tocmai pentru ca rețetele să fie accesibile tuturor.

Îndrumătorul culinar este împărțit în patru capitole, fiecăruia revenindu-i câte un anotimp. Explicația acestei structurări este  oferită chiar de autor: “Bucătăria românească se bazează pe sezonalitate, neavând fructe și legume proaspete 12 luni pe an”.

În carte se regăsesc 365 de rețete, câte una pentru fiecare zi. În plus, în sprijinul celor care vor sa pregătească rețete inedite pentru anumite evenimente speciale, HoriaVîrlan a rezervat la sfârșitul fiecărui capitol o pagină ce conține meniuri complete specifice sezonului respectiv.

Scris de Oana ANGHELACHE

Editat de Cristina FLOROIU 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s