Dă mai departe!

Aseară am revăzut, pentru a nu ştiu câta oară, unul dintre puţinele filme care m-au emoţionat până la lacrimi

Pay it forward, apărut în 2010, este un film pe care după părerea mea, ar trebui să îl vadă toată lumea. Este genul de film la care nu rămâi indiferent. Adevărat, este doar o poveste, dar una care te face să crezi că este posibil să schimbi lumea! Unui jurnalist pe nume Chris Chandler (Jay Mohr) i se strică maşina într-o noapte, iar un străin îi oferă cheile maşinii sale, cerând-ui în schimb doar să ajute alte trei persoane. I-a povestit cum şi el la rândul său a fost ajutat, iar jurnalistul, uimit, doreşte să afle de unde a pornit acest lucru.

Totul începe în urmă cu câteva luni.
Trevor (Haley Joel Osment) este un băieţel în vârstă de 11 ani care se trage din părinţi dependenţi de alcool. Mama, Arlene (Helen Hunt), se chinuie cu două locuri de muncă pentru a-i asigura băiatului un trai cât de cât decent, pe când tatăl acestuia, Ricky (Jon Bon Jovi), i-a părăsit în urmă cu câţiva ani. Trevor are un nou profesor de studii sociale, Eugene Simonet (Kevin Spacey), care le dă ca temă pentru acasă elevilor să se gândească la o idee ce  ar putea ajuta la îmbunătăţirea omenirii. Acestuia nici prin cap nu îi trece, că după multe încercări eşuate în anii trecuţi, vine şi vremea să fie luat în serios. Trevor vine cu minunata idee de a face trei fapte bune altcuiva, iar apoi acea persoană, la rândul ei să ajute tot trei persoane, şi aşa mai departe.

Iniţial pare un eşec, dar la scurt timp, ceea ce părea doar o temă pentru acasă, duce la schimbări sociale, care se întind în tot mai multe oraşe.

Surse: http://www.cinemarx.ro/filme/Pay-It-Forward-Da-mai-departe–9068.html

http://www.cinemagia.ro/filme/pay-it-forward-da-mai-departe-148/

http://www.youtube.com/watch?v=_pCtXRP1edo

 Scris de Oana Elena MELINTE

Editat de Iulian BÎRZOI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s