Ecranul retină al noului iPad 3

Tehnologia tinde să ne surprindă pe zi ce trece. După ce au lansat prima tabletă cei de la Apple, scot pe piață noi modele inovatoare ale acesteia. iPad este viziunea celor de la Apple asupra tablet PC-urilor. Apple iPad calcă pe urmele iPhone-ului și iPod-ului în sensul că are o construcție și un sistem de operare asemănătoare. Apple a știut întotdeuna să realizeze gadgeturi extraordinare din punctul de vedere al construcței și al designului. iPad nu face nici el rabat de la calitate. Cântărește doar 0.68 kg (versiunea fără 3G) și are o grosime de numai 1.25 cm. În altă ordine de idei este și ușor și subțire. Trebuie să știi că iPad nu este pentru oricine. Gândește-te de două ori dacă ai nevoie de el, înainte să arunci banii. Noua jucarie Apple merită folosită dacă îți place să citești (ziare, reviste, cărți), dacă vrei sa vezi filme sau să joci jocuri pe un super display. iPad este mult mai bun decât un Netbook când vine vorba de baterie bună și de browsing facil pe net sau pe platforma de e-mail.

iPad, remediu medical pentru bătrânii bolnavi
Surprinzător iPad atrage clienți și în rândul persoanelor în vârstă. O bătrână de 99 de ani care, probabil printre altele, are probleme de vedere s-a hotărât să încerce un nou leac pentru boala sa: iPad. Evident, leacul în cauză a fost prescris de medic, de unde concluzia răutăcioasă că iPad-ul se dă doar pe rețetă. Bătrâna despre care se vorbește în propoziție renunțase să mai scrie și să mai citească. Pentru a-i retrezi interesul față de aceste activități, doctorul i-a prescris un iPad.
Se pare că tratamentul a avut succes. Bătrâna de 99 de ani a reînceput să scrie și să citească. Pe iPad, evident. La acest deznodământ au contribuit fonturile foarte mari și luminozitatea dată la maxim a ecranului.

iPad3. Ecran Retină. Vezi totul cu alți ochi.
iPad 3 este noua inovație în materie de tablete. Ecranul Retină, care este punctul forte al noului iPad,  are o rezoluție de 2048×1536, o saturație a culorilor cu 44% mai mare și un numar uluitor de 3,1 milioane de pixeli — în acelasi spatiu de 9,7 inchi. Adica de patru ori numărul de pixeli din iPad 2 si cu un milion mai mulți decât la un HDTV. Testele celor de la MacWorld au demonstrat ca iPad 3 poate rula un film prin Wi-Fi pentru 5 ore și 40 de minute cu luminozitatea setată la maxim iar iPad 2 poate rula pentru 8 ore și 30 de minute în aceleași condiții. Luminozitatea a fost mai apoi setată la 150 cd/m² pe ambele tablete, deci mai puțin de jumatate, iar în aceste condiții iPad 3 a rulat filmul prin Wi-Fi timp de 10 ore și 10 minute în timp ce iPad 2 a ajuns la 13 ore și 20 de minute deci avem o diferență de 30% în autonomie între cele două tablete, lucru care nu ar fi trebuit să existe. Ecranul noii tablete iPad consumă mai multa energie și asta îi afectează destul de serios autonomia din moment ce iPad 2 are rezultate cu 30% mai bune. Chiar daca bateria ține mai mult la iPad 2, iPad 3 se vrea a fi o super inovație în materie de claritate și realitate încât ai impresia că totul e viu. Așadar, să încercăm să vedem lumea cu alți ochi.

Sursa: http://www.compsv.ro

Scris de Roxana GAVRILĂ

Editat de Iulian BÎRZOI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s