Din cabina de probă a necuvântătoarelor

Nu ştiu dacă site-urile de haine pentru pets sunt împotriva proverbului: “câinele latră, caravana trece”. Însă, mai mult ca sigur, caravana de gecuţe, overall-uri și bermude pentru câini trece numai dacă aceştia latră că vor. Sau poate că mai mult latră stăpânii. Un lucru e cert: căţeii şi pisicile trebuie acordaţi la modă şi la sezon fără discriminări.

Statutul de cel mai bun prieten al omului nu e unul lipsit de griji şi atunci de ce să nu aibă și Azorel propriul site de imagine ? De ce să nu comande bluziţa flauşată preferată pe sistem PayPal sau plată în sistem ramburs? La capitolul accesorii de păr, se lasă pe mâna stăpânului care poate să “adauge în coş” fundiţe la 9 lei bucata pentru odrasla necuvântătoare. Cea mai scumpă piesă vestimentară ajunge la 75 de lei şi face parte dintr-o colecţie.

O fi bine sau nu să îţi deghizezi câinele? Se consideră un plus de igienă şi de îngrijire faptul că poartă hamuri anti-stres? Nu am putea şti ce e în sufletul animalului cu o astfel de garderobă obligatorie. Dacă am avea garanţia că resimte din plin confortul de la categoria “unicate”, poate că  am trăi cu sentimentul creştin al unei fapte bune. Oricum saltă inima de mândrie când trece Fifi a noastra care poartă căciulă de iarnă pe lângă maidanezii împrăştiaţi pe străzi. Reacţia celor din urmă e una de consternare clară: comestibilă sau nu “rochița fancy“?
Raspuns: nu. Se numeşte estetică. Cu alte cuvinte, vremurile sunt fistichii. Animalul de companie s-a emancipat atât în viaţa reală cât şi virtual. Cum să iţi îmbraci câinele de Halloween? Mulţi ar începe să râdă. Realitatea arată că cel puţin trei linkuri de la căutare te ajută în acest sens.

Avem pături sociale, cerinţe speciale, scopuri diverse şi haine ciudate când vine vorba de câini. Dacă ar fi să ierarhizam, prima categorie este cea a căţeilor de ogradă care stau în cuşcă şi se hrănesc cu oase. A doua e a celor citadini care hoinăresc pe străzi şi stau la colţuri de shawormerie. Cea din urmă categorie e clasă superioară, a căţeilor ţinuţi pe canapea de piele în casă, învăţaţi să folosească toaleta şi obişnuiti să poarte traininguri de pe net.
Mai mult, diferenţa o face şi tabelul de mărimi unde vezi daca se încadrează cu lungimea, pieptul, gâtul şi rasa. Preferabil ar fi să aibă o greutate constantă ca să nu fii nevoit să îl măsori de fiecare dată când îi cumperi o haină.
Şi îl strigi să vină la tine: Bobi! Tuns asimetric jumătate cu blană, jumătate fără, cu moţ în vârful capului, îmbrăcat în rochiţă samba, purtând o curea înscripţionată cu pietricele, murdărit pe vârful nasului de la porţia de “vita a la primavera”. Și încă ceva: mirosind a levănţică. E câinele, cel mai bun prieten al omului şi cel ce începe să îi semene, aş completa. Azi, fiindcă e vremea ploioasă, aş adăuga şi o impermeabilă pentru micul Patrocle.
Scris de  Adelina FULGA
Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s