Seria Maigret, apariție nouă

Noi apariții ale colecției “Maigret” la Polirom, una dintre cele mai cunoscute edituri în ceea ce privește traducerea romanelor de factură străină.

Colecția Maigret pare a fi cea mai atrăgătoare serie de cărți ale editurii. Ultima traducere, “Maigret își pierde cumpătul”, realizată de Nicolae Constantinescu, ne prezintă o nouă aventură a detectivului.

Descrierea cărții ne introduce într-o lume a aventurii, o lume în care ne-am dori cu toții să ne situăm, acest fapt ne pune pe gânduri, unul dintre ele fiind acela de a cumpăra cartea.

Polirom.ro prezintă cartea în felul următor: “Emile Boulay, patronul mai multor cabarete din cartierul Montmartre și de pe Champs-Elysées, este găsit strangulat în apropiere de cimitirul Père-Lachaise. Încercând să rezolve această crimă, ce pare opera unui amator, Maigret descoperă faptul că patronul, un om foarte econom, retrăsese de curând 500.000 de franci din cont. Pe măsură ce ancheta avansează, el află de asemenea că Boulay, care aparent nu avea dușmani, nu era străin de moartea unui răufăcator pe nume Mazotti, dar și ca avocatul acestuia le cerea clienților săi bani, sub pretextul că trebuia să-l mituiască pe Maigret. Comisarul se confrunta acum cu o dublă problemă: pe de o parte, trebuie să găsească asasinul, iar pe de alta, este nevoit să-și apere imaginea”.

Cartea, scrisă de Georges Simeon costă doar 19,95 RON și are aproximativ 200 de pagini. Din aceeași serie mai fac parte și următoarele cărți “Maigret și mortul”,  “Asta-i Felicie!”, “Maigret se teme”, “Maigret și școala crimei”, “Prima anchetă a lui Maigret”, “Prietenul meu Maigret” și “Maigret călătorește”.

Sursa: http://www.polirom.ro

Scris de Andrei CIOBANU

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s