MasterChef se apropie de final

Inovaţia, deliciul şi replicile acide ale juraţilor, se îmbină într-un mod spectaculos în show-ul Tv culinar Master Chef, emisiune difuzată în fiecare marţi seara la ProTv. Aspiranţii la numele de “Chef”, ingenioşi şi nerăbdători se întrec în zeci de probe pentru a demonstra că zac în ei pasiunea pentru gătit şi creativitatea în combinarea celor mai sofisticate ingrediente. Show-ul va fi prezentat de Răzvan Fodor.

Formatul orginal al emisunii MasterChef a fost realizat de Franc Roddam, fiind difuzat din 1990 până în 2001 în Regatul Unit. Show-ul a fost preluat şi de alte televiziuni din ţări precum Autralia, Belgia, Croaţia, Franţa, Germania sau America. Cel mai cunoscut cooking show din lume a debutat şi în România în luna martie. Emisiunea difuzată la noi, în fiecare marţi seară pe Pro tv în intervalul orar în care putea fi urmărită “Vocea României” este inspirată din varianta Americană. Spectacolul este asigurat de preparatele nemaivăzute, dar şi de ironiile celor trei bucătari “ticăloși” care fac ordine printre concurenţi.

“Sorin e mai serios, mereu descoperă ceva rău în farfurie, vede toate imperfecţiunile”

Juraţii sunt unul şi unul, având cariere impresionante în arta culinară. Cei trei maeştri bucătari au impresionat de-a lungul timpului numeroase vedete de la Hollywood, ajungând să gătească pentru Nicolas Cage, Puff Daddy şi Roger Moore. Florin Dumitrescu, Cătălin Scarlatescu şi Bontea Sorin şi-au pus în joc experienţa şi abilităţile dobândite până acum spre a determina concurenţii să lucreze cu măestrie şi creativitate astfel încât să uimească mereu cu preparatele lor. Exigenţi, deloc atât de uşor de înduplecat pe cât de dezgustat, şi interesaţi doar de abilităţile practice ale concurenţilor, aceştia şi-au propus încă de la prima emisiune să scoată untul din doritorii marelui premiu de 50 000 de euro. Uneori stupefiaţi ori deranjaţi, alteori năuciţi de savoarea produselor pregătite pentru a-i da gata, aceştia au şocat prin comportament dar şi prin numeroasele replici tăioase adresate concurenţilor “Orezul e mai rău decât un orez de spital” sau “Ai nevoie de un cuţit ca al lui Arnold ca să tai mâncarea asta”. Au moştenit talentul pentru preparatele culinare din familie, şi au araăat că acolo se simt cel mai bine, în bucătărie, inovând. Rolul de jurat este o experienţă nouă pentru ei, un rol greu de pus în scenă.

Audienţă peste un million de telespectatori

Programul se bucură de o audienţă de invidiat, având chiar şi peste un million de privitori, ceea ce demostrează faptul că românii se pricep la spectacol. Telespectatorii sunt cu sufletul alături de concurenţii greu incercaţi, emisiunea ajungând în topul preferinţelor celor de acasă.
Timp de 11 emisiuni concurenţa a fost stransă, cei 150 de participanţi aleşi, bucătari amatori, au fost eliminaţi unul câte unul , în semifinală rămânând doar patru dintre ei. S-a filmat peste tot, atât în bucătăria MasterChef, cât şi la diverse evenimente. Sub presiunea timpului dar şi a replicilor dure ale juraţilor participanţii au dat tot ce au avut mai bun, realizând adevărate capodopere culinare. Show–ul va continua şi săptămâna viitoare când doar un împătimit al gastronomiei se va alege cu titlul de “ Primul MasterChef al României”.

Surse: http://www.gandul.info/magazin/cum-au-ajuns-ticalosii-perfecti-in-juriul-de-la-masterchef-9427288

http://www.paginademedia.ro/2012/03/masterchef-incepe-la-pro-tv-pe-20-martie/

 Scris de Alina LEONTE

Editat de Cristina FLOROIU 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s