Campionatul Mondial de gimnastică aerobică, câștigat de România

România s-a clasat pe primul loc la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică de la Sofia. S-a încheiat astfel o lună plină de realizări în gimnastica românească.

România aduce premii importante pentru gimnastică pentru a doua oară în mai putin de o lună. După succesul de la Campionatul European de gimnastică de la Bruxelles, România a câștigat cele mai multe medalii mondiale în cadrul celei de-a 12 ediții a Campionatului mondial de gimnastică aerobică de la Sofia. Echipa României a câștigat 6 medalii: 2 de aur, una de argint și 3 de bronz, plasând România pe primul loc pe națiuni. Țara noastră este urmată în clasament de China și Spania care au plecat acasă cu 4 și respectiv 3 medalii.

Aurul a fost luat de gimnaștii români la echipe și perechi mixte. Andreea Bogati și Valentin Mavrodineanu s-au clasat pe prima poziție a podiumului la perechi mixte. Deși au avut același puctaj ca perechea din Spania, cei doi români au câștigat executând un exercițiu cu un grad de dificultate mai mare. Au fost apreciați în mare măsură pentru prezența artistică și pentru sincronizare.

Pe al doilea loc al podiumului la individual masculin a stat pentru a doua oară gimnastul român, Mircea Zamfir care avut o execuție bună, dar nu impresionantă. Acesta a fost depunctat pentru prezență artistică și execuție. Locul al treilea este împărțit de românul Mircea Brânzea și chinezul Li Liangfa. Cei doi nu au reușit nici în acest an să îl depășească pe spaniolul Ivan Pareja care a câștigat a doua oară consecutiv medalia de aur.

O altă realizare este câștigarea medaliei de aur la echipe pentru a șasea oară, în total au fost acordate șapte trofee la această categorie până în prezent. Acest lucru demonstrează valoarea mare pe care o are școala românească de gimnastică aerobică, gimnaștii români fiind unii din cei mai buni din lume.

Surse: http://www.digisport.ro/Sport/GIMNASTICA/Campionatul+Mondial+de+Gimnastica+Aerobica++++un+success+100++romanesc++
http://www.digi24.ro/stire/Aur-pentru-Romania-la-Campionatul-Mondial-de-Gimnastica-Aerobica_20184

Scris de Andreea ȘOUCALIUC

Editat de Iulian BÎRZOI 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s